Ekspanzija izgradnje stanova u Trebinju – kompanija Helvetic gradi 115 stanova

12.02.2020.

Ekspanzija izgradnje stanova u Trebinju se nastavlja. Proporcionalno sa brojem novih zgrada, rastu i cijene, ali i potražnja. Iako se stan u novogradnji teško može naći po cijeni nižoj od 2.000 KM po kvadratu, većina stanova bude rasprodata i prije početka gradnje.

Nove zgrade niču svuda, od užeg centra grada do periferije. U posljednjih nekoliko godina cijeli novi kvartovi promijenili su izgled grada, a kako na jugu građevinska sezona traje cijelu godinu, radi se bez pauze.

Investitori kažu da je Trebinje atraktivno i da se isplati raditi.

Sve ide uzlaznom putanjom, cijene rastu, prodaja nikad nije bila bolja – ističe Čedomir Papović iz firme Helvetic d.o.o. Trebinje.

Za posljednjih nekoliko godina cijene kvadrata u Trebinju povećane su za 20 do 30 odsto, i sada se mogu mjeriti sa cijenama u mnogo većim centrima. Trenutno je najniža cijena 2.000 KM, pa sve do 2.800, zavisno od lokacije i kvaliteta gradnje.

Mirko Stanković iz Agencija za nekretnine Europartner kaže da se sve traži, od malih stanova od 30 do 40 kvadrata, do onih velikih.

Bez većih problema se prodaju i mali, pa čak i luksuzni, tzv. penthaus stanovi od 150 kvadrata.

Papović dodaje da kupuju i domicilni, ali i oni sa strane iz dijaspore, iz Banjaluke, Bijeljine, Beograda.

Rastu i cijene zemljišta i same gradnje, a građevinari imaju dodatni problem i u nedostatku radne snage. Zato je za očekivati da u dogledno vrijeme rast cijena nekretnina neće biti zaustavljen.

Copyright © 2021